Svieži letný šalátik s cuketou a broskyňami
Tento výdatný sladký šalát je absolútnym letným snom. Najmä preto, že broskyne sú v sezóne od mája do septembra a v tomto čase chutia najlepšie. Ak nemáte grilovaciu panvicu, môžete samozrejme použiť normálnu panvicu alebo ak máte na terase alebo dvore gril, kľudne aj tam.
Ingrediencie /2 porcie/
1ks cuketa
4ks broskyne
1ks uhorka
100 g rukoly
1⅜ lyžičky čili vločiek
1ks syr mozzarella
1ks citrón
50 ml olivového oleja
5 g majoránky
soľ
korenie
olivový olej (na potieranie)
Nutričná hodnota na jednu porciu
Kalórie
109
Bielkoviny
3g
Tuky
7g
Sacharidy
11g
Postup
Krok 1
Z cukety odrežeme hornú a spodnú časť a pozdĺžne ju nakrájame na tenké prúžky. Broskyne rozpolíme a odstránime kôstku. Vrchnú a spodnú časť uhorky taktiež odrežeme, rozpolíme, pomocou lyžice odstránime semiačka, následne ju nakrájame priečne na tenké plátky.
Krok 2
Predhriatu grilovaciu panvicu potrieme trochou olivového oleja. Vložíme na panvicu plátky cukety a potrieme olivovým olejom, dochutíme soľou, korením a grilujeme cca. 3 až 5 min. na každej strane. Broskyne grilujeme cca. 5 min. Preložíme na dosku a nakrájame na plátky.
Krok 3
Na prípravu dressingu zmiešame olivový olej, čili vločky, citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Krok 4
Rukolu rozložíme na veľký servírovací tanier, pridáme uhorku, cuketu a broskyne. Navrch natrháme mozzarellu a pokvapkáme dressingom. Šalát posypeme majoránkou a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: www.kitchenstories.com