TOP
Svieži letný šalátik s cuketou a broskyňami

Svieži letný šalátik s cuketou a broskyňami

Tento výdatný sladký šalát je absolútnym letným snom. Najmä preto, že broskyne sú v sezóne od mája do septembra a v tomto čase chutia najlepšie. Ak nemáte grilovaciu panvicu, môžete samozrejme použiť normálnu panvicu alebo ak máte na terase alebo dvore gril, kľudne aj tam.

Ingrediencie /2 porcie/

1ks cuketa

4ks broskyne

1ks uhorka

100 g rukoly

1⅜ lyžičky čili vločiek

1ks syr mozzarella

1ks citrón

50 ml olivového oleja

5 g majoránky

soľ

korenie

olivový olej (na potieranie)

Nutričná hodnota na jednu porciu

Kalórie

109

Bielkoviny

3g

Tuky

7g

Sacharidy

11g

Postup

Krok 1

Krok 1

Z cukety odrežeme hornú a spodnú časť a pozdĺžne ju nakrájame na tenké prúžky. Broskyne rozpolíme a odstránime kôstku. Vrchnú a spodnú časť uhorky taktiež odrežeme, rozpolíme, pomocou lyžice odstránime semiačka, následne ju nakrájame priečne na tenké plátky.

Krok 2

Predhriatu grilovaciu panvicu potrieme trochou olivového oleja. Vložíme na panvicu plátky cukety a potrieme olivovým olejom, dochutíme soľou, korením a grilujeme cca. 3 až 5 min. na každej strane. Broskyne grilujeme cca. 5 min. Preložíme na dosku a nakrájame na plátky.

Krok 3

Na prípravu dressingu zmiešame olivový olej, čili vločky, citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Krok 4

Rukolu rozložíme na veľký servírovací tanier, pridáme uhorku, cuketu a broskyne. Navrch natrháme mozzarellu a pokvapkáme dressingom. Šalát posypeme majoránkou a  podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: www.kitchenstories.com