Cobb Šalát
Máte chuť na niečo dobré, no vaša chladnička ponúka len z každého rožku trošku? Vyskúšajte tento recept na Cobb šalát. Hovorí sa, že korene tejto klasiky z USA siahajú až do kuchýň amerických reštaurácií medzi hladných čašníkov a kuchárov. Po celom dni bez poriadneho jedla si z toho, čo im z varenia zvýšilo pripravili svoju vlastnú polnočnú špecialitu.
Pripravte si túto dobrotu aj vy, určite vás nasýti. Recept je jednoduchý a ak vám nejaká ingrediencia chýba, nezúfajte a pokojne to nahraďte niečím iným.
Ingrediencie /4 porcie/
100 g slaniny
2 vajcia
1 PL rastlinného oleja
2 kuracie prsia
2 srdcia rímskeho šalátu
½ uhorky
½ avokáda
150 g cherry paradajok
½ červenej cibule
10 g pažítky
50 ml olivového oleja
1⅓ PL balzamikového octu
1 ČL horčice
80 g modrého syru
soľ
korenie
Nutričná hodnota na jednu porciu
Kalórie
1147
Bielkoviny
62g
Tuky
90g
Sacharidy
26g
Recept na Cobb Šalát
Krok 1
Najprv si predhrejeme rúru na 160°C/325°F. Kým sa rúra zohrieva, vystelieme si plech papierom na pečenie a poukladáme naň plátky slaniny. Vložíme do rozohriatej rúry a opekáme cca. 10 min., respektíve kým nebude pekne chrumkavá do chrumkava. Potom si uvaríme vajcia v hrnci s vriacou vodou cca. 8 min., následne ich vyberieme a ochladíme v miske so studenou vodou.
Krok 2
Zohrejeme si panvicu na strednom ohni. Pridáme rastlinný olej, na ktorom opekáme kuracie prsia cca. 4 minúty, potom ich otočíme a smažíme ďalšie 4 minúty, alebo kým nie sú uvarené. Dochutíme soľou a korením. Vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť a potom nakrájame.
Krok 3
Srdiečka rímskeho šalátu umyjeme, osušíme, a nakrájame na pásiky. Potom nakrájame uhorku. Avokádo prekrojíme na polovicu, opatrne vyberieme jadierka a taktiež na prúžky nakrájame. Cherry paradajky stačí iba rozpoliť. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Pažítku taktiež nasekáme nadrobno. Napokon ošúpeme a rozštvrtíme naše vychladené vajíčka.
Krok 4
V tomto kroku si spravíme dresing z olivového oleja, balzamikového octu a horčice. Všetky ingrediencie zamiešame a dochutíme korením a octom.
Krok 5
Nakoniec zmiešame rímsky šalát s dresingom a naaranžujeme ho na tanier spolu s ostatnými surovinami. Na vrch už len rozdrobíme modrý syr a môžeme si vychutnať túto rýchlu špecialitku. Dobrú chuť!
A môže sa ísť jesť. Dobrú chuť!
Zdroj: www.kitchenstories.com