TOP

Chrumkavé kačacie prsia na červenom víne

Máte chuť na romantický večer? Máme pre vás vynikajúci recept, ktorý ulahodí všetkým vašim zmyslom. Chrumkavá kačica v sprievode sýtočerveného hrozna tak, ako ste ich ešte nejedli. Oslaďte si večer touto špecialitou.

Ingrediencie /2 porcie/

400 g  kačacích pŕs

200 g  červeného hrozna

2 ks  šalotka

2 PL  cukru

200 ml  červeného vína

4PL  balzamikového octu

100 ml  kuracieho vývaru

½   škoricovej paličky

1   klinček

1  bobkový list

1 PL  citrónovej kôry

5 vetvičiek  tymiánu

70 g   masla

  soľ a korenie

Nutričná hodnota na jednu porciu

Kalórie

803

Bielkoviny

44g

Tuky

38g

Sacharidy

54g

Recept na Kačacie prsia na červenom víne

Krok 1

Ako pri každom recepte, tak aj tu sa začína prípravou surovín. Odstopkované hrozno si nakrájame na polovičky a šalotku si na jemno nasekáme. Následne sa nožom pustíme i do kačacích pŕs. Jemne narežeme ich kožu diagonálnym smerom, čím vytvoríme vzor v tvare diamantu a posolíme. Rúru si dáme vyhriať na 180 180°C/350°F.

Krok 2

Kačacie prsia vložíme do suchej studenej panvice s kožou nadol. Opekáme ich pokým nebude koža chrumkavá, na strednej teplote, asi 5 minút. Potom obrátime a opekáme druhú stranu asi 2-3 minúty na minimálnej teplote. Keď sú takmer hotové, uložíme ich na plech a pripravíme omáčku.

Krok 3

Na teplú panvicu z kačacích pŕs dáme nasekanú šalotku, ktorú orestujeme na masti z pŕs až kým nespriehľadnie. Potom pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Následne ju zalejeme červeným vínom a balzamikovým octom a necháme dusiť, kým sa zvyšný cukor úplne nerozpustí. Pridáme kurací vývar, škoricu, klinček, bobkový list, tymian a citrónovú kôru a dochutíme soľou a korením. Necháme zmes dusiť, kým sa tekutina nezredukuje asi na polovicu.

Krok 4

Medzitým preložíme kačacie prsia do rúry a necháme piecť približne 4-5 minút. Do omáčky pridáme ešte hrozno a maslo a dobre premiešame. Kačacie prsia vyberieme z rúry a počkáme približne 5 minút. Na záver ich naporcujeme a prelejeme omáčkou.

Dobrú chuť!

Zdroj: www.kitchenstories.com