Chrumkavé kačacie prsia na červenom víne
Máte chuť na romantický večer? Máme pre vás vynikajúci recept, ktorý ulahodí všetkým vašim zmyslom. Chrumkavá kačica v sprievode sýtočerveného hrozna tak, ako ste ich ešte nejedli. Oslaďte si večer touto špecialitou.
Ingrediencie /2 porcie/
400 g kačacích pŕs
200 g červeného hrozna
2 ks šalotka
2 PL cukru
200 ml červeného vína
4PL balzamikového octu
100 ml kuracieho vývaru
½ škoricovej paličky
1 klinček
1 bobkový list
1 PL citrónovej kôry
5 vetvičiek tymiánu
70 g masla
soľ a korenie
Nutričná hodnota na jednu porciu
Kalórie
803
Bielkoviny
44g
Tuky
38g
Sacharidy
54g
Recept na Kačacie prsia na červenom víne
Krok 1
Ako pri každom recepte, tak aj tu sa začína prípravou surovín. Odstopkované hrozno si nakrájame na polovičky a šalotku si na jemno nasekáme. Následne sa nožom pustíme i do kačacích pŕs. Jemne narežeme ich kožu diagonálnym smerom, čím vytvoríme vzor v tvare diamantu a posolíme. Rúru si dáme vyhriať na 180 180°C/350°F.
Krok 2
Kačacie prsia vložíme do suchej studenej panvice s kožou nadol. Opekáme ich pokým nebude koža chrumkavá, na strednej teplote, asi 5 minút. Potom obrátime a opekáme druhú stranu asi 2-3 minúty na minimálnej teplote. Keď sú takmer hotové, uložíme ich na plech a pripravíme omáčku.
Krok 3
Na teplú panvicu z kačacích pŕs dáme nasekanú šalotku, ktorú orestujeme na masti z pŕs až kým nespriehľadnie. Potom pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Následne ju zalejeme červeným vínom a balzamikovým octom a necháme dusiť, kým sa zvyšný cukor úplne nerozpustí. Pridáme kurací vývar, škoricu, klinček, bobkový list, tymian a citrónovú kôru a dochutíme soľou a korením. Necháme zmes dusiť, kým sa tekutina nezredukuje asi na polovicu.
Krok 4
Medzitým preložíme kačacie prsia do rúry a necháme piecť približne 4-5 minút. Do omáčky pridáme ešte hrozno a maslo a dobre premiešame. Kačacie prsia vyberieme z rúry a počkáme približne 5 minút. Na záver ich naporcujeme a prelejeme omáčkou.
Dobrú chuť!
Zdroj: www.kitchenstories.com