TOP
Maslové cestoviny all'amatriciana

Maslové cestoviny All’Amatriciana

Máte pocit, že varíte stále to isté dookola? Prichádza čas obeda a vám dochádza kreativita? Skúste tento recept cestoviny all ‚Amatriciana . Táto známa talianska špecialita je veľmi jednoduchá a rýchla na  prípravu.

Omáčka Amatriciana pochádza z malého talianskeho mestečka Amatrice v regióne Lazio. Rovnako ako všetky klasické rímske recepty pozostáva len z pár ingrediencií. Základom je talianska špecialita guanciale (slanina z bravčového líčka, dá sa nahradiť pancettou) a syr Pecorino. Okrem toho potrebujete paradajky a čierne korenie alebo čili. Ak však ste fanúšikom talianskych jedál, tento recept na cestoviny určite poznáte. Preto vám prinášame jeho kreatívne vylepšenie so šalotkou a cesnakom.

Ingrediencie /4 porcie/

80 g neochuteného masla

400 g  rigatoni (bucatini sú tiež výbornou voľbou)

80 g  pancetty (talianska slanina)

1  čili paprička

4  šalotky

4  strúčiky cesnaku

80 g  syru Pecorino

15 g  petržlenu

800 g  konzervovaných nakrájaných paradajok

olivový olej

soľ

korenie

Nutričná hodnota na jednu porciu

Kalórie

756

Bielkoviny

25g

Tuky

32g

Sacharidy

94g

Recept na cestoviny All’Amatriciana

Krok 1

Prvý krok je úplne jednoduchý. Stačí si vziať svoj obľúbený nôž a ide sa na to. Ako prvé nakrájame pancettu na pásiky široké 0,5 cm a dlhé cca. 2 cm. Potom nasekáme chilli na jemno a  na ešte jemnejšie petržlenovú vňať. Nakrájame si aj šalotku na tenké kolieska a taktiež cesnak. Netreba zabúdať ani na syr, ktorí si vopred nastrúhame.

Krok 2

Maslové cestoviny all'amatriciana

Pancettu s trochou olivového oleja dáme na panvicu a necháme variť, kým tuk nie je číry a veľmi mäkký (cca. 5 min). Pridáme cibuľu, cesnak a čili a pokračujeme vo varení na strednom ohni, kým všetky ingrediencie krásne nezmäknú. Dochutíme korením, pridáme paradajky z konzervy a dusíme na strednom stupni cca. 10 min. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale, scedíme ich a necháme si trochu vody do omáčky.

Krok 3

Na záver vmiešame do zmesi maslo, polovicu syru pecorino a počkáme kým sa nerozpustí. Pridáme cestoviny, trochu vody z cestovín a premiešame, aby sa dobre spojili s ostatnými ingredienciami.

Cestoviny podávame vo veľkej miske, kde ich pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme zvyšným syrom a petržlenovou vňaťou.

A môže sa ísť jesť. Dobrú chuť!

Zdroj: www.kitchenstories.com