TOP

Pikantné Cestoviny Harissa

Harissa je severoafrická chilli pasta, ktorá sa zvyčajne skladá zo sušenej papriky, cesnaku, olivového oleja a korenia ako rasca a koriander. Chute harissa sa veľmi líšia, od ostrých a pálivých cez citrusové a kvetinové až po sladké alebo dymové. Tradične sa používa na dusené porkmy ako napríklad guláš alebo kuskus, ale dá sa používať aj namiesto paradajkovej pasty, keď pripravujeme cestoviny, praženú zeleninu, sendviče, marinády alebo šalátové dresingy. Úroveň korenia v tomto recepte je mierna, takže sa nebojte pridať niekoľko ďalších lyžíc, ak máte radi jedlá viac pikantnejšie.

Ingrediencie /4 porcie/

1 polievková lyžica pikantnej pasty harissa

1 baklažán

250 g cestoviny fusilli

1 červená cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 polievková lyžica mletej rasce

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

400 g konzervovaných paradajok

100 g syra feta

soľ

korenie

olivový olej (na vyprážanie)

petržlen (na ozdobenie)

Nutričná hodnota na jednu porciu

Kalórie

757

Bielkoviny

14g

Tuky

52g

Sacharidy

62g

Postup

Krok 1

Baklažán nakrájame na kocky, rovnako si nadrobno nakrájame cibuľu a cesnak.

Krok 2

Rozpálime si panvicu na miernom ohni a pridáme trochu olivového oleja. Pridáme baklažán a restujeme cca. 6 – 8 min. alebo do zlatista. Vyberieme baklažán z panvice a odložíme nabok. Rúru si predhrejeme na 200 ° C.

Krok 3

Na tú istú panvicu opäť pridáme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a za častého miešania ich osmažíme. Pridáme pikantnú omáčku Harissa, kmín a premiešame. Potom necháme variť cca. 2 min, pridáme citrónovú šťavu a konzervované paradajky a necháme dusiť, kým omáčka mierne nezhustne, cca. 10 min. Dochutíme soľou a korením.

Krok 4

Medzitým si uvaríme cestoviny do al dente. Scedíme a odložíme si trochu vody z cestovín, ktorú neskôr pridáme do omáčky.

Krok 5

Vyhradenú vodu z cestovín teraz zmiešame s paradajkovou omáčkou a baklažánom a pridáme cestoviny. Preložíme túto zmes do pekáča a na vrch rozdrobíme fetu. Pečieme pri teplote 200 ° C / 400 ° F, kým nezhnedne a nebude bublať, teda cca. 18 – 20 min.

Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Zdroj: www.kitchenstories.com